Tarih: 04.07.2025 03:13

100. YIL CUMHURİYET PARKI’NIN İLK ETABINDA ÜSTYAPI İNŞAATI BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

 

BOLU BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN:
“BÖLGENİN EN BÜYÜK PARKI OLACAK”
“BOLU BELEDİYESİ’NİN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN BİRİ”

Bolu Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak olan 100. Yıl Cumhuriyet Parkı’nın ilk etabında üstyapı inşaatı başladı. Belediyenin rakamsal olarak en büyük projelerinden biri olan bu mega projeyle ilgili konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Herkesin faydalanabileceği, güzel bir park inşa etmeye çalışıyoruz. İki ay içinde ana hatlarıyla ortaya çıkar. Bu, Bolu Belediyesi’nin parasal anlamda en büyük projelerinden biri. Burası bizim göz bebeğimiz. İleriki yıllarda Bolu, belki de bu parkla anılacak.” dedi.
Bolu Belediyesi, şehrin kuzeyinde, Büyüksu Deresi kenarında yer alan 368 bin metrekarelik alanda bölgenin en büyük parkını inşa ediyor. Çeşitli peyzaj alanları, yapay bitki tepeleri, çocuk oyun alanları, göl manzaralı restoran, koku bahçeleri, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları gibi birçok sosyal donatıyı içinde barındıracak olan Cumhuriyet Parkı’nın ilk etap çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Parkın ilk etabı, 113 dönümlük bir alan üzerine kuruluyor. Bu etapta yer alacak 12 bin metrekarelik biyolojik göletin hafriyat çalışmaları tamalandı, zemin sızdırmazlık çalışmaları devam ediyor. Kafeterya ve lokanta gibi sosyal alanlara ait binaların temelleri ise bugün atıldı. Başkan Tanju Özcan, butona basarak temellere ilk betonu gönderdi.
“BÖLGE KISA SÜREDE CANLANACAK”
Ardından mega projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özcan şunları söyledi:
“Burası, Karacasu yolu üzerinde yer alan 100. Yıl Cumhuriyet Parkı’nın ilk etabı. Yaklaşık 113 dönümlük bir alan. Şu anda bulunduğumuz bu noktada, 900 metrekare kapalı alanı ve 240 metrekare terası bulunan kafeterya ve lokanta gibi sosyal alanlar yer alacak. İleride yapay bitki tepeleri olacak. İçinde yaklaşık 12 dönümlük bir gölet bulunacak. Bu gölette gondolla gezilebilecek. Gölet biyolojik olacak ve zeminini kil ile kaplıyoruz. Ayrıca oyun alanları, yürüyüş yolları ve büfeler de yer alacak. Gölet çevresinde 600 metrelik bir yürüyüş yolu, park genelinde ise yaklaşık 2 kilometrelik bir yürüyüş hattı olacak. Çocuklarımızın rahatça vakit geçirebileceği alanlarla bu bölge kısa sürede canlanacak.”
“PARASAL ANLAMDA EN BÜYÜK YATIRIMLARIMIZDAN BİRİ”
Projenin iki etaptan oluştuğunu belirten Özcan, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu sadece ilk etap ama buna rağmen bölgenin en büyük parkı olacak. Güneyinde ise önümüzdeki yıl yapımına başlayacağımız 168 dönümlük ikinci etap yer alacak. İki etap tamamlandığında toplam 368 bin metrekarelik devasa bir parka sahip olacağız. Bu parkta piknik de yapılabilecek. Kısacası herkesin faydalanabileceği, nefes alabileceği güzel bir park yapıyoruz. İki ay içinde ana hatlarıyla ortaya çıkacak. Projede birçok mühendis, teknik personel ve müteahhit firma çalışanı birlikte çalışıyor. Bu park, Bolu Belediyesi’nin parasal anlamda en büyük yatırımlarından biri. Dediğimiz gibi, burası bizim göz bebeğimiz. İleriki yıllarda Bolu, bu parkla anılabilir.”
DEV PARKIN 3 FARKI BAĞLANTI YOLU OLACAK
Projeyle ilgili teknik detayları paylaşan Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Osman Arslan ise şöyle konuştu:
“Bu ölçekte Bolu’da ilk kez bir biyolojik gölet inşa ediliyor. Karacasu yolundan parka bağlantı sağlayacak yolu tamamlayacağız. Ayrıca imar planı hazır olan alanlarda yolları açmak için kendi ekiplerimizle çalışmaları sürdürüyoruz. Üç farklı noktadan parka bağlantı yolları açacağız. Sezon sonuna kadar bu yollar tamamlanacak. Karacasu bağlantı yolunda ziyaretçileri koku bahçeleri karşılayacak. Ardından çalı ve süs bitkileriyle peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Göletin suyu için artezyen kuyusu açtık. Suyu önce depoya, oradan cazibeli sistemle gölete, ardından da Borazanlar Deresi’ne aktaracağız.”
Projeyi yürüten yüklenici firma yetkilisi ise park tamamlandığında bölgenin en büyük parkı olacağını belirterek şunları söyledi:
“Bu proje bizim ilgimizi çeken özel bir çalışma oldu. Türkiye genelinde çok sayıda millet bahçesi ve rekreasyon projesi gerçekleştirdik. Özellikle bu parkta yer alan 12 bin metrekarelik biyolojik gölet, suyun yer altından alınıp daha sonra sulamada kullanılacak olması gibi çevreci unsurlar dikkat çekiciydi. Ayrıca oyun alanlarının çok spesifik ve ergonomik olması da önemliydi. Park tamamlandığında, ailelerin keyifli vakit geçireceği, sosyal yaşamın canlanacağı bir alan olacak. Canla başla çalışıyoruz, projeyi mümkün olan en kısa sürede tamamlamak istiyoruz.”


Bolu,Bolu Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —