İBB'DEN ÇOCUKLARA DEPREMDEN KORUNMA EĞİTİMLERİ

İBB

İBB'DEN ÇOCUKLARA DEPREMDEN KORUNMA EĞİTİMLERİ

İBB, olası deprem gerçeğini unutmadan çalışmalarını, eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor. 23 Nisan 2025 tarihinde, Silivri açıklarında meydana gelen depremler sonrası ilgili tüm birimleriyle birlikte teyakkuza geçen ve ilk andan itibaren tüm İstanbulluların yanında olan İBB, afet öncesi hazırlıklar çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında İstanbul’un çocuklarına her yıl eğitim öğretim döneminde olduğu gibi Depremden Korunma ve Güvenli Yaşam Eğitimleri veriyor. Olay, acil durum, tehlike, risk, afet gibi kavramların tanımıyla gerçekleştirilen eğitimler İBB AKOM’un eğitim uzmanları tarafından veriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), her yıl eğitim öğretim dönemi boyunca gerçekleştirdiği Depremden Korunma ve Güvenli Yaşam Eğitimleri’ne devam ediyor. 23 Nisan’da Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından bir kez daha önem kazanan eğitimler çocukların afetler konusunda bilgili, bilinçli ve farkındalığı yüksek bireyler olmasına katkı sağlıyor. Eğitimlerin sonunda gerçekleştirilen sanal gerçeklik deneyimi ise deprem anında nelerin yaşandığını ve o anlarda nasıl hareket edilmesi gerektiğini çocuklara yakından gösteriyor.

İBB, 2019 yılından bu yana 300 okuldan yaklaşık 16 bin öğrencinin katıldığı eğitimlere, İstanbul’daki tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerini dahil etmeyi hedefliyor.

ÖNCESİNDE, SIRASINDA VE SONRASINDA YAPILMASI GEREKENLER ANLATILIYOR

İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Zarar Azaltma Şube Müdürlüğü ortaklığında İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bünyesinde her eğitim öğretim yılı boyunca gerçekleştirilen eğitimler çocukların afetler konusunda bilinçli, bilgili ve farkındalığı yüksek bireyler olmaları amacıyla düzenleniyor. Olay, acil durum, tehlike, risk, afet gibi kavramların tanımıyla başlayan eğitimler İBB AKOM’un eğitim uzmanlarınca veriliyor. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun vurgulandığı eğitim sırasında çocuklara deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında olmak üzere neler yapılması gerektiği anlatılıyor. Ortaokul öğrencilerine yönelik olan eğitimlerin içerikleri her yaş grubunun pedagojik özellikleri dikkate alınarak her gruba uygun yöntemlerle aktarılıyor.

SÖZLÜ VE GÖRSEL AKTARIM İLE AKILDA KALIYOR

Ülkemizde depremi hayatın bir parçası olarak görmeleri gerektiğine dikkat çekilen eğitim boyunca öğrencilere afet öncesi alınması gereken tedbirler ve afet sonrası yapılması gerekenler sözlü olarak anlatılırken deprem, sel, heyelan gibi afetlerle ilgili görseller aracılığı ile konuyu pekiştirmeleri sağlanıyor.

EĞİTİM OTOBÜSÜNDE SANAL DEPREM DENEYİMİ

Eğitimlerin ardından öğrenciler, sanal gerçeklik teknolojisiyle donatılmış özel eğitim otobüsüne alınıyor. Bu otobüste, çocukların ilgisini çekecek pedagojik açıdan uygun çizgi film karakterlerinin yer aldığı Hareketli Eğitici VR Sinema, VR Deprem Deneyim Simülatörü ve Yangın Söndürme Simülatörü gibi araçlar yer alıyor. Bu simülatörler sayesinde öğrenciler, afet anlarında nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak deneyimleyebiliyor, böylece teorik bilgilerini pratikle pekiştirme fırsatı buluyor.

Deprem konulu VR sinema içeriği, 3D animasyon formatında ve gerçek zamanlı senkronizasyonla sunuluyor. Bu yöntem çocuklara depremi yüksek gerçeklik hissiyatıyla yaşatıyor ve depremin oluşumunu, etkilerini ve doğru davranış biçimlerini öğrenmelerini sağlıyor. Otobüsteki yangın simülatörü ise, yangın güvenliği ve doğru müdahale yöntemleri konusunda öğrencileri bilinçlendirmeyi hedefliyor.


İstanbul,İstanbul Belediyesi


DSÖ Sağlıklı Şehirler Ağı Toplantısı Bursa’da yapılacak

Büyükşehir İtfaiyesi’nden Bir Ayda 567 Olaya Müdahale

Üç Fidan, İdam Edilişlerinin 53. Yılında Mersin’de Anıldı

Büyükşehir KAYMEK’te Deneme Sınavında Derece Alan Öğrenciler Ödüllendirildi

Büyükşehir’in Gönülden Sesler Korosu ‘Bahar Konseri’ İle Türk Sanat Müziği Ziyafeti Yaşattı

Başkan Seçer, Tarsus Belediyesi’nin ‘Hıdırellez Molla Kerim Karakucak Güreşleri’ni İzledi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PARKLARDA ÇALIŞMA BAŞLATTI

Yılda 205 Bin kW enerji tasarrufu sağlayacak yenileme projesi başlıyor

Burası Mersin’in Estetik Fabrikası!

“Sanayi sitelerinin dönüşümünü birlikte başarıya ulaştıracağız”

“Türkiye Yüzyılı hedefleriyle Akyazı’yı geleceğe hazırlıyoruz”

Amed Tiyatro Festivali, Sırrı Süreyya Önder’in vefatı nedeniyle sonlandırıldı

Başkan Büyükkılıç’tan Anbar’da, Hayırsever İş Birliği ile Yükselen Cami İnşaatına İnceleme

ABB’NİN ÜCRETSİZ TYT TEKRAR KAMPI BAŞLADI

İBB'DEN ÇOCUKLARA DEPREMDEN KORUNMA EĞİTİMLERİ

MASLAK'TA SU VE DOĞALGAZ HATLARI ONARILDI

BELTUR’DAN MAYIS KAMPANYALARI

Antalya Büyükşehir Belediyesi X-Waters’a ev sahipliği yaptı

Kahve tutkunları Antalya Coffee Fest’te buluştu

Kumluca Atatürk Stadyumu’nun resmi açılışı gerçekleştirildi

HZ. MEVLANA VE AİLESİNİN KONYA’YA GELİŞLERİNİN 797. YILINDA “TEŞRİF-İ MEVLANA” ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

BAŞKAN ALTAY: “TARİHE NOT DÜŞEN BİR YAPIYI RESTORE ETMEKTEN NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR”

Kakava Şenliği’nde Tarık Mengüç Rüzgârı Esti

Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası Bursa Büyükşehir Belediyespor’un

Bursa’nın dört bir yanında ‘Hıdırellez’ coşkusu

Kültür Fabrikası’nda sanat tarihine yolculuk

“Haber Spikerliği ve Sunuculuk” Kursu Açılacak

Başkan Arı “Sanayi Esnafımıza Daha Konforlu Yollar Sunacağız”

Nevşehir Belediyesi SK, Okçuluk’da Türkiye Şampiyonu Oldu

Likya yolu rehabilite ediliyor

Yükleniyor